• در «کمپاس» از کانال آذری شبکه سحر؛ عواقب جنگ با ایران، تضعیف ترامپ در برابر چین

در برنامه «کمپاس» از کانال آذری شبکه سحر موضوع عواقب اخیر آمریکا با ایران و تضعیف مواضع ترامپ در دیدار با «شی» مورد واکاوی قرار می گیرد.

به گزارش روابط عمومی معاونت برون مرزی رسانه ملی، روزنامه واشنگتن‌پست نوشت: جنگ با ایران تاثیر قابل توجهی بر قدرت دیپلماتیک آمریکا گذاشته است.روزنامه واشنگتن پست در تحلیلی درباره سفر اخیر دونالد ترامپ به چین نوشت که تنها یک سال پس از آغاز دومین دوره ریاست‌جمهوری او، جنگ با ایران و فشارهای اقتصادی ناشی از آن، تأثیر قابل توجهی بر قدرت دیپلماتیک و جایگاه بین‌المللی آمریکا گذاشته است.

این گزارش یادآور می‌شود که ترامپ دقیقاً یک سال پیش، در نخستین سفر مهم خارجی خود، از آغاز «عصر جدید» در سیاست خارجی آمریکا سخن گفته بود، اما اکنون در دیدار با شی جی‌پینگ، رئیس‌جمهور چین، در شرایطی متفاوت ظاهر شده است.به نوشته واشنگتن پست، ادامه جنگ با ایران، افزایش قیمت انرژی، رشد تورم و هزینه‌های سنگین نظامی، قدرت مانور ترامپ را در مذاکرات با پکن محدود کرده است.

شی جین‌پینگ نیز در این دیدار، اگرچه برخوردی محترمانه و رسمی داشت، اما رویکردی سرد، محتاطانه و حساب‌شده در پیش گرفت.بر اساس این گزارش، چین در جریان این سفر هیچ توافق تجاری مهمی با آمریکا امضا نکرد، کمک قابل توجهی برای حل بحران ایران ارائه نداد و تضمین جدی‌ای نیز درباره دسترسی آمریکا به مواد معدنی کمیاب مطرح نشد.

واشنگتن پست این سفر را نمادی از یک سال دشوار برای ترامپ توصیف می‌کند؛ سالی که در آن وعده‌های بزرگ سیاست خارجی او تحت تأثیر بحران‌های داخلی و خارجی قرار گرفته و موقعیت چانه‌زنی آمریکا در برابر رقبای بزرگ جهانی تضعیف شده است.

غلامرضا صفوی اجرای برنامه امشب «کمپاس را برعهده دارد و دکتر کیوان ساعدی کارشناس موضوعات سیاسی مهمان این برنامه در استودیو است.

برنامه «کمپاس» با تهیه کنندگی هادی طالبی دوشنبه 28 اردیبهشت ساعت 20:50 به وقت تهران بر روی آنتن کانال آذری شبکه سحرا ست.

اردیبهشت ۲۸, ۱۴۰۵ ۱۲:۲۸ Asia/Tehran